Spirulina maxima (w proszku) Zobacz większe

Spirulina maxima (w proszku)

Nowy produkt

Spirulina jest algą niezwykle bogatą w białko (ok. 65%). Aż trzykrotnie więcej niż w rybie czy wołowinie. Białko to zawiera aż 18 rodzajów aminokwasów, dlatego jest bardzo dobrze przyswajalne.

Więcej szczegółów

40,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Białko jest pomocne w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.

Oprócz tego spirulina zawiera duże ilości mikro- i makroelementów, witamin i kwasów nukleinowych.
1 g Spiruliny ma tyle wartości odżywczych, co 1 kg warzyw i do tego bardzo dobrze się wchłania.
Spirulina stanowi doskonałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek.

Spirulinę, którą Państwu oferujemy to w 100% naturalna, czysta alga morska spirulina maxima.
Wybieramy tylko takie źródła, które gwarantują najwyższą jakość.

Spirulina to źródło nie tylko białka ale też łatwo przyswajalnych pierwiastków śladowych jak żelaza, selenu, magnezu, potasu i wielu innych. To również źródło naturalnego jodu, witamin, a szczególnie z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Witamina B6 pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia, znużenia, a także regulacji gospodarki hormonalnej. Pomocna jest również w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

Witamina B12 wspomaga funkcjonowanie układów odpornościowego i nerwowego.
Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Jod przyczynia się do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania. Pomaga również w prawidłowym działaniu układu nerwowego, a także zachować zdrową skórę.

Selen pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Pomaga również w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, tarczycy oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Żelazo odgrywa ważną rolę w procesie podziału komórek, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu przez krew w organizmie, jak również w produkcji hemoglobiny i czerwonych krwinek.

Dzięki zawartości chlorofilu ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze, jak również florę przewodu pokarmowego. Inny barwnik, który zawiera to fitocyjanina. Wpływa on pobudzająco na szpik kostny, co jest istotne przy procesach odnowy krwi. Trzeci, bardzo ważny barwnik, znajdujący się w spirulinie to beta-karoten (jest go aż 10 razy wiecej niż w marchwi).

O jej niesamowitych właściwościach można pisać bez końca. Aby uzyskać więcej szczegółowych informacji zapraszamy na strone www.spirulina.pl , gdzie znajduje się wiele przydatnych wiadomości o spirulinie i nie tylko.

Można śmiało powiedzieć, że nie ma na świecie produktu tak uniwersalnego.

Spirulina w proszku może być stosowana jako maseczka do twarzy, jak również do całego ciała. Intensywnie nawilża wysuszoną i zmęczoną skórę. Poprawia ukrwienie, wygląd i jej koloryt. Staje się ona bardziej elastyczna.
Jednym słowem maseczka ze spiruliny intensywnie odżywia skórę.

Mało tego!
Składniki znajdujące się w spirulinie przyśpieszają rozpad tłuszczów. Prowadzi to do zwalczania cellulitu oraz zbędnego tłuszczu, który gromadzi się nadmiernie w naszym organizmie.

Sposób przygotowania maseczki ze spiruliny:
1 łyżeczkę spiruliny rozrobiamy w wodzie mineralnej do uzyskania gęstej "papki".
Nakładamy na twarz, szyję oraz dekolt.
Zmywamy po upływie ok. 15 minut.

Już po pierwszysm użyciu odczujemy widoczny efekt. Pamiętajmy aby przed nałożeniem spiruliny oczyścić powierzchnię skóry, aby jej wartości odżywcze wchłonęły się łatwiej i głębiej.

Spirulina w proszku może być również stosowana jako dodatek do sałatek, jogurtów, kefirów itp.

Dawkowanie (spożywanie):
1 łyżeczka dziennie.

Zawartość:
200 g.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Spirulina maxima (w proszku)

Spirulina maxima (w proszku)

Spirulina jest algą niezwykle bogatą w białko (ok. 65%). Aż trzykrotnie więcej niż w rybie czy wołowinie. Białko to zawiera aż 18 rodzajów aminokwasów, dlatego jest bardzo dobrze przyswajalne.