Kapsułki z kwasem hialuronowym Zobacz większe

Kapsułki z kwasem hialuronowym

Nowy produkt

Kwas hialuronowy decyduje nie tylko o jędrnej i gładkiej skórze, ale także jest głównym składnikiem płynu stawowego i pełni funkcję "smaru" przy wykonywaniu ruchu. Jego głównym zadaniem jest regulacja zawartości wody w przestrzeni międzykomórkowej tkanki łącznej.

Więcej szczegółów

109,95 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Inne właściwości kwasu hialuronowego to:
przechowywanie wody.
Każdy gram kwasu może wiązać się z 6 litrami wody.
Kwas hialuronowy potrafi związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa, ponieważ każda jego cząsteczka jest w stanie związać blisko 250 cząsteczek wody. Ciałko szkliste oka składa się w 98% z wody, związanej z 2% kwasu hialuronowego. Duża ilość kwasu występuje także w zastawkach serca.

Kwas hialuronowy jest niezbędny do utrzymania gładkiej skóry. Młoda skóra zawiera dostateczną ilość kwasu hialuronowego, dzięki temu jest jędrna, bez zmarszczek. Zawartość kwasu maleje wraz z wiekiem, wtedy skóra traci zdolność wiązania wody czego efektem są nierówności i zmarszczki. Kapsułki z kwasem zatrzymują proces powstawania zmarszczek, oraz nawilżają włosy i wzmacniają paznokcie.
Kwas hialuronowy dzięki swej zdolności do zatrzymywania wody, pęcznieje i tworzy swoistego rodzaju żelową, trójwymiarową sieć.
Kwas hialuronowy pełni funkcję naturalnego filtru, który osłania warstwę rogową naskórka przed wnikaniem w nią substancji chemicznych czy drobnoustrojów.

Badania kliniczne (z 2004 r.) dowodzą, że kwas hialuronowy jest absorbowany już po podaniu pojedynczej dawki i jest transportowany do stawów i organów. Naukowcy obliczyli, że u człowieka po jednorazowym zażyciu ok. 3,5 g kwasu, aż 4,5 miliarda molekuł dociera do każdego ze stawów kolanowych. W badaniu kierowanym przez dr Schauss, zaangażowane było nie tylko konsorcjum naukowców z Life Sciences Division of American Institute of Research Biosocial, ale także Narodowy Instytut Badawczy Radiobiologii i Higieny Radiacyjnej w Budapeszcie i Narodowego Instytutu Zdrowia.

Dla skóry:
Kwas hialuronowy jest obecny w całym ciele, a ponad 50% znajduje się w skórze. Jest wytwarzany przez skórę, a dokładniej przez tkanki komórek tkanki podskórnej. Kwas hialuronowy jest materiałem wypełniającym przestrzeń międzykomórkową. Wspiera kolagen, elastynę i białka strukturalne. Może zwiększać swoją objętość z uwagi na ogromne możliwości magazynowania wody jak gąbka kilka razy.

Już po 30 roku życia zmniejsza się stężenie kwasu hialuronowego w skórze i mogą pojawić się naturalne objawy starzenia czyli zmarszczki.

Badania dermatologiczne wykazały, że kwas hialuronowy sprzyja wyraźnemu wygładzeniu zmarszczek, szczególnie z okolic czoła, a także poprawia ujędrnienie ust.
Gdy zmniejsza się ilość kwasu hialuronowego w głębokich warstwach skóry właściwej jednocześnie drastycznie spada stopień jej nawilżenia, co bezpośrednio odbija się również na kondycji i wyglądzie naskórka.

Nieodpowiednia ilość wody osłabia również sprawny transport składników odżywczych do komórek i usuwanie z nich zbędnych metabolitów. Skóra stopniowo wiotczeje, traci swoją jędrność, pojawiają się pierwsze zmarszczki, jest również mniej odporna na zewnętrzne zanieczyszczenia.

Dla stawów:
Kwas hialuronowy jest głównym składnikiem płynu stawowego. Brak kwasu hialuronowego powoduje wysychanie chrząstek, co prowadzi do zmniejszenia zakresu ich ruchu i "strzykania" w kościach.

Kwas hialuronowy pełni ważną rolę funkcjonalną, ze względu na swoją zdolność do wiązania wody, utrzymuje on właściwy stopień nawilżenia struktur stawowych. Jest on jednym z głównych składników mazi stawowej zapewniającej odpowiednie smarowanie pracującym stawom, która ochrania ich powierzchnie przed prowadzącym do ich degeneracji wycieraniem.

Kwas wchodzi w skład zewnątrzkomórkowej substancji podstawowej chrząstki, która tworzy tzw. wewnętrzny kręgosłup odpowiedzialny za jej właściwości takie jak elastyczność i odporność na uszkodzenia mechaniczne.

"Smarowanie" tkanek łącznych stawu zmniejsza tarcie, usuwa bóle oraz przywraca ruchliwość stawu. W stawach kwas hialuronowy chroni powierzchnie stawowe przed siłami powstającymi w trakcie ruchu. Kwas Hialuronowy zapewnia odżywianie chrząstki, umożliwiając transport substancji odżywczych.

Oferowany przez nas kwas hialuronowy jest najwyższej jakości. Oczywiście znajdą Państwo na rynku tańsze produkty ale z syntetycznymi dodatkami, które powodują słabszą wchłanialność przez nasz organizm.
Kapsułki z kwasem hialuronowym firmy Natura Vitalis są w 100% naturalne, dzięki czemu biodostępność (wchłanialność) jest na najwyższym poziomie.

Więcej informacji o kwasie hialuronomym można znaleźć tutaj: Kwas Hialuronowy | Spirulina.pl

Szczegółowy skład (2 kapsułki zawierają):
- mączka granatu 500 mg
- kwas hialuronowy 100 mg

Dawkowanie:
2 kapsułki dziennie

Zawartość:
80 kapsułek.

Data ważności:
06.2017 r.

Opinie

Oceń 
2015-12-25

na stawy

Ja stosuje z polecenia lekarza na moje bolące stawy. Odczywam znaczącą ulgę. Produkt bardzo wysokiej jakości i skuteczny przede wszystkim.

Oceń 
2015-11-27

Gładka skóra

Po 2 miesiącach stosowania tych kapsułek zaobserwowałam poprawę wyglądu mojej skóry. Szczególnie w okolicach oczu. Kurze łapki zniknęły :) Ogólnie skóra bardziej jędrna

Oceń 
2015-11-13

Ania

Po wielu latach treningow mam klopoty ze stawami. Wiem, ze nie moge tego naprawic, ale ciagle uzupelnianie "smaru" mi pomaga.
Co do skóry to wydaje mi się bardziej jedrna.
Odnosnie sklepu to faktycznie ekspresowa wysylka. Dzieki

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2015-11-02

Kwas hialuronowy

Opinie o kwasi hialuronowym są różne. Nie byłam przekonana co do tych tabletek ale teraz wiem że była to dobra inwestycja w moje zdrowie.

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz opinię

Kapsułki z kwasem hialuronowym

Kapsułki z kwasem hialuronowym

Kwas hialuronowy decyduje nie tylko o jędrnej i gładkiej skórze, ale także jest głównym składnikiem płynu stawowego i pełni funkcję "smaru" przy wykonywaniu ruchu. Jego głównym zadaniem jest regulacja zawartości wody w przestrzeni międzykomórkowej tkanki łącznej.