Spirulina platensis - nautralna siła witamin i minerałów!

Nowy produkt

Spirulina sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego, przyspiesza przemianę materii, wzmacnia system immunologiczny, rozluźnia mięśnie jelit, urozmaica dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdżycy. Spirulina stosowana jest rownież w wielu innych przypadkach.

Więcej szczegółów

59,95 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Spirulina zawiera aż 65% białka - podstawowego budulca organizmu ludzkiego! A co najważniejsze, w przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu. W jednej tylko sprasowanej tabletce spiruliny - Spiruletce, Matka Natura zebrała aż 2075 naturalnych substancji odżywczych (witamin, minerałów, pierwiastków śladowych). Niewiarygodne? A jednak to prawda!

Trochę bardziej szczegółowo
Gdy przed 40 laty dokonano ponownego odkrycia bogatego w substancje odżywcze glonu o nazwie Spirulina platensis, nikt nie przypuszczał, że w tak zawrotnym tempie stanie się on hitem najpierw w Japonii, później w USA i całej Europie. Dziś spirulina jest ceniona na całym świecie, przez miliony ludzi dbających o swoje zdrowie. Powód jej popularności jest oczywisty: spośród 30 000 do tej pory odkrytych alg, spirulina jest najbardziej niezwykłą rośliną odżywczą, jaką kiedykolwiek poznali ludzie. Do dnia dzisiejszego nie znamy żadnego ziarna, owocu, rośliny, czy środka spożywczego, który byłby bogatszy w naturalne substancje odżywcze. W jednej tylko sprasowanej tabletce spiruliny - Spiruletce, Matka Natura zebrała ich aż 2075. Niewiarygodne? A jednak to prawda!

Spirulina, którą Państwu oferujemy jest hodowana przez nas w specjalnych jeziorach, wysoko zmineralizowanych wodach. Duże wymagania, jakie stawiamy środowisku, w którym hodowana jest alga sprawiają, że nasze Spiruletki są najwyższej jakości. Każda Spiruletka to bogate źródło białka, witamin i minerałów, a także niezbędnych nam nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Za to jest szczególnie bogata w cenne, niezbędne do życia aminokwasy (składniki białka). Za główne źródło białka czy też aminokwasów uchodzą mięso, ryby, drób i produkty mleczne. Jednakźe spirulina przewyższa je niemal trzykrotnie pod względem zawartości tych substancji, ponieważ składa się - choć to niewiarygodne - aż w 65% z białka.

Głównym budulcem organizmu ludzkiego jest białko. Nasz organizm potrzebuje go do budowy komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał. Za podstawowe źródła białka uchodzą powszechnie mięso, ryby, jajka i produkty mleczne. Spirulina zawiera aż 65% białka z swojej budowie! A co najważniejsze, w przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.

Swoją intensywną, niebiesko – zieloną barwę spirulina zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Inny barwnik to fitocyjanina, która wpływa pobudzająco na szpik kostny, a to jest istotne przy procesach odnowy krwi. Trzeci istotny barwnik, który możemy tu znaleźć to beta-karoten, którego w Spirulinie jest ponad 10 razy więcej niż w marchwi!

Sprawne funkcjonowanie organizmu wymaga, by w pokarmach znajdowały się określone kwasy tłuszczowe, szczególnie te nienasycone, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać. Należą do nich kwasy linolowy i linolenowy. Ich udział w Spirulinie waha się od 12 do 14 mg na każdy gram.

Pozostałe witaminy zawarte w Spirulinie to: B12, B1, B2, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, witamina E, witamina C.

Spirulina to zintegrowane źródło witamin z bogatym spektrum minerałów i pierwiastków śladowych, takich jak magnez, wapń, żelazo, potas, cynk, chrom, lit, mangan i wiele innych. I rzeczywiście nie ma na świecie produktu tak uniwersalnego.

Ale uwaga! Istnieją ogromne różnice w jakości spiruliny. Jej właściwości zależą głównie od tego gdzie rosła i w jaki sposób została przetworzona. Nasze spiruletki zawierają 400 mg najwyższej jakości mikroalgi Spirulina platensis. Jest to czysta spirulina. Nie znajdziecie Państwo w tabletce żadnych wypełniaczy, dodatków, czy lepiszcza. Spirulina hodowana jest na słonecznej farmie, w wysokogórskich jeziorach. Oczywiście gospodarstwo posiada certyfikat ISO 9001. Woda, w której hodujemy spirulinę, pochodzi ze studni głębinowej. Czerpiemy ją ze 125 metrów. Znajduje się to z dala od cywilizacji. Każda partia jest badana przez niezależne laboratoria w Niemczech.

Nasza hodowla zapewnia:
- optymalne oświetlenie i temperaturę
- optymalny czas zbioru w godzinach porannych
- natychmiastowe przetwarzanie po zbiorze
- suszenie łagodnym strumieniem ciepłego powietrza
- łagodne sprasowywanie algi w spiruletkę
- całkowity brak składników syntetycznych
- kontrola jakości na każdym etapie.

Przekonajcie się Państwo sami o sile spiruliny!

Dawkowanie:
Od 6 do 15 spiruletek dziennie (w zależności od masy ciała. Na każde 10 kg masy ciała 1 spiruletka).

Jedna spiruletka zawiera 400 mg spiruliny platensis i waży 400 mg.
Świadczy to o 100% czystym, naturalnym produkcie.

Opinie

Oceń 
2015-11-24

1700

Cena do ilości i jakości przy tym wariancie BDB!

Napisz opinię

Spirulina platensis - nautralna siła witamin i minerałów!

Spirulina platensis - nautralna siła witamin i minerałów!

Spirulina sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego, przyspiesza przemianę materii, wzmacnia system immunologiczny, rozluźnia mięśnie jelit, urozmaica dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdżycy. Spirulina stosowana jest rownież w wielu innych przypadkach.